ressuochrolle

Direktlänk till inlägg 27 februari 2012

Vår ... eller ???

Av Ressu - 27 februari 2012 11:56

Händer det inget hos oss kanske ni undrar eftersom det inte uppdaterats här på ett tag.


Njae, tja, jo då - men inget revolutionerande eller märkvärdigt. Bara vanliga saker så som att det blir mer och mer barmark i skogen, matte behöver inte lika lång tid på sig när hon ska klä på sig för promenaderna, det flygs in och ut i fågelholken (blåmes tror husse) och de första julrosorna och snödropparna sticker upp i rabatten. 
Det gillar vi ... eller i alla fall matte och husse. Och husse har skottat altanerna rena från snö och snart kan vi gosa oss i solen på framsidan. DET gillar vi.


Nå't annat som hänt är att vi inspekterat våra domäner på andra sidan Dalarövägen - med ett något nedslående resultat. Kalhygget har utökats och marken är totalt sönderkörd. Inte roligt alls.
Det som förut var en mycket trevlig promenadslinga på ca 9 kilometer i fin skog med ett par av våra bästa kantarellställen och allra bästaste vattenhål och smarrigaste diken ser nu bara eländigt och trist ut.  Dessutom planeras det industribyggnation där .... i vår fina skog ... med alla älgar och rådjur ... vart ska de nu ta vägen?
   
Konstigt nog blir det ganska svårt att hitta när alla stigar är sönderkörda och alla igenkänningsmärken är jämnade med marken, men ett par av våra puss-stubbar står i alla fall kvar. Och dem missar vi inte.
 
Vi, Rolle och jag, planerar sabotage på helvetesmaskinerna ...
Kanske tugga sönder larvfötterna, eller bita av någon kabel ...
Hemma hos Knodden finns det visst ett par tjejer att anlita i frågan. Degen och Myra platsar båda som gulliganer och marodörer. Alla tips på vad som kan göras och hjälp att utföra det tas tacksamt emot. :-)
 

Bilderna från kalhygget och maskinen är tagna med mattes mobil - som förklaring ifall ni noterar kvalitetsskillnaden.

Matte tycker att jag ska bli vårfin och planerar att ta fram skalmaskinen. 
Så idag har jag duschats, schamponerats, balsamerats och fönats. I em, eller i morgon, blir det nog en session på trimbordet. I så fall kommer det säkert en uppdatering igen.
Här ligger jag nuduschad och fortfarande lite fuktig i gästsängen.
   


Till dess: Ha det gott!


PS.


Det blev idag.
Lika bra att få det gjort, medan "man har brallorna nere".
Klippbord och apparat kom fram och så blev det en skalning som heter duga.
 

Den där lilla skiten, ser ni honom på golvet? Han ska vara med precis över allt. Inte bryr han sig om att han blir alldeles översnöad av vitt ludd eller att han ligger i vägen. Nä, nära matte ska han vara - hela tiden, den lille skiten..





Kolla in snaggen !
För jag är ganska mager om bena - tillika om armar och hals"
Ja, fast halsen är ju inte så tunn egentligen.
I morgon väntar kloklippning ... det finns ju en gräns för vad man ska behöva stå ut med under en och samma dag. Dusch, schamponering och klipp/rakning räcker gott och väl en vanlig måndag.


I morgon väntar också dusch m.m för Rolles del.
Dels är han bra dammig och luktar skumt när han kommer hem från träningen tältet, dels måste han fixas inför helgens utställning. Synd bara att matte varit lite väl närgången med saxen både i hans skägg och på kroppen. Inte lika närgången som på mig, men inte långt ifrån. Som tur är är det bara en inofficiell utställning den här gången så de tar det som en ren ringträning inför den fortsatta säsongen.


Det blir en intensiv säsong nu för Rolle ... han ska garanterat ställa upp i ett par lydnadstävlingar, han har kommit med på ett MH och så är det ju ett par utställningar inplanerade. Ja,ja - vi får se vad det blir. Kanske blir det bara pannkaka av alltihop.
Inte mig emot ... pannkaka är det bästa jag vet!


  


      

 
 
Ingen bild

Mr Knodd, Yra-Myra, Bäver-Degen & Tanten

28 februari 2012 17:01

Ojojoj... 27:e var det vår och närvi vaknade den 28:e var det vinter igen!!! Tanten stånkade som en trött snöslunga, men ut kom vi och nånstans på vägen medan hon var i väg och vände papper - då vände det! Solen sken så det bidde en bra mycket trevligare sväng i terrängen för oss alla. Men er terräng, varför har de skapat en leråker - projekt?
Ha're gott så ses vi när alla krupit er vintervilan!

 
Ingen bild

Totti

28 februari 2012 22:16

Käre kusin, jag är lika rakad som du, trots att klippmaskinen pajade. Det är väl ett säkert vårtecken?
Oförskämt att hugga ner alla era träd. Träd borde fridlysas tycker jag. Om de åtminstone hade planerat att bygga bostäder där. Då kanske det hade flyttat in någon snygg tjej.

 
Schnauzerflickorna

Schnauzerflickorna" title="http://schnauzerflickorna.bloggplatsen.se]Schnauzerflickorna[/url]" target="_blank">schnauzerflickorna.bloggplatsen.se]Schnauzerflickorna[/url]

29 februari 2012 11:48

Tråkigt med skogen. Vi hade också en fin skog ovanför oss som förstördes helt av hjulspår, gropar och grenar. Det var före vår tid men vår matte hittar inte sina fina stigar hon hade tidigare. Snygg du blev Ressu i vårfrisyren men du ser ganska ynklig ut när du ligger i gästsängen.

http://www. schnauzerflickorna.bloggplatsen.se

 
Stella

Stella

29 februari 2012 21:16

Rolle o Dorran verkar vara lika, hon ligger alltid under bordet när jag friseras, hon ligger alltid nära matte PUNKT :-)

Tycker du blev stilig, snart är det min tur...

Kram på dig!!

http://blondinstella.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ressu - 7 juni 2015 20:08

Ja, nu har han gjort det igen; showat i ringen!Radunon Söndagen den 31 maj var det dags för Lagottoklubbens årliga Raduno i Österbybruk. Dit måste man ju bara åka, tycker matte. Men det är det nog bara hon som tycker. Ja, kanske Rolle då. Husse och j...

Av Ressu - 20 maj 2015 20:00

   Det här blir en fotokavalkad över vår vecka på Gotland ... Många bilder är det, så en del är i miniformat, men klicka på dem så ser du dem bättreEn hel vecka hade vi, matte, Rolle och jag, att njuta av våren på vår favorit ö.Norsta Auren tjohooo...

Av Ressu - 7 maj 2015 13:30

... eller en vandring bland Saharas sanddyner... eller rätt och slätt en liten försmak om vad som väntar oss, Rolle och mig, i nästa vecka... SAND, SAND och åter SAND. Endast en kort biltur hemifrån öppnade sig ett helt nytt landskap för våra ögon ...

Av Ressu - 12 februari 2015 18:00

Nu ska det bloggas!Att vi inte fått till en endaste uppdatering sedan 21:a september finns väl egentligen ingen fullt godtagbar ursäkt för. Det är faktiskt ganska så skämmigt ... Men nu är vi på 'G' igen, så förhoppningsvis blir det något tätare uppd...

Av Ressu - 21 september 2014 14:59

... utan rätt duktig också I lördags, den 13:e, blev han nämligen klubbmästare i Lägre Spår, min lillebror. Måste faktiskt medge att jag är imponerad för jag vet att han inte fått den uppbackning och träning som borde ha föregått en så pass viktig ...

Skapa flashcards