ressuochrolle

Direktlänk till inlägg 5 mars 2012

Mycket ska man höra innan öronen ramlar av ...

Av Ressu - 5 mars 2012 12:38

Från och med igår har Rolle ytterligare ett nytt smeknamn.
Kärt barn har många heter det ju och nu, förutom Rolle-Rosk, Stolle-Rolle, Stolle-Pär, Toker,Troll m.fl kan han också kallas Dumbo. En förklaring på det får ni när ni läst domaromdömet från utställningen igår.


SLRK's Stockholmsavdelning arrangerade nu för första gången en utställning (inofficiell) kallad 'Vår Lagotto' - en motsvarighet till västkustens 'Bäst i Väst'. I år ägde den rum på Nykvarns Ridhus och Rolle och Lydia tog sina chaufförer och trunkbärare med sig för att öka på sina utställningserfarenheter. Sanningen är att även mattorna behöver ringträning, så det här var helt klart en win-win situation för alla parter. 


Totalt fyra stiliga pojkar ställde upp i unghundsklassen.
De sprang runt tillsammans innan de fick komma fram till domaren, Mia Sandgren, för individuell genomgång.
Hon klämde och mätte både fram och bak och på mitten innan hon skickade ut dem på en liten springtur för att titta på rörelserna från en annan vinkel.            
Och så avslutas det med att man får stå uppställd framför sekretariatet medan domaren delger sin kritik som sekreteraren skriver ner så pennan glöder.
 
Rolle hamnade på tredje plats - och fick följande kritik:


Hane med trevlig helhet. Huvud med bra proportioner. Välplacerade något stora öron. Fin överlinje i stående. Välformad bröstkorg. Bra länd. Välburen svans. Rör sig parallellt. Bra päls för sin ålder.


Någon muntlig förklaring till den inbördes placeringen, en så'n som Lydia & Co. fick, fick inte Rolles grupp.


    
Stora öron???? Därav Dumbo! 
Till nästa utställning har matte lovat att vara lite mera noggrann med hur hon friserar huvudet och öronen, för inte är de speciellt stora hans öron.När alla hanar var klara var det tikarnas tur. I Lydias klass var det också fyra medtävlande.
Samma procedur där.

Och när det var klart stod Lydia vid konen med nummer 4.
Hur hennes kritik löd och hur de upplevde dagen kan ni läsa om på deras blogg. 

På tredje plats känner vi igen lilla Catti som bara är någon vecka äldre än Rolle och Lydia.
Cattis 'storasyster' Brissie är tryffelkurskollega med mig, Ressu.
 Med i Nykvarn fanns även Risungspojkarna Leo och Dante så arrangörerna hade inordnat oss i en uppfödargrupp som fick följande omdöme av domaren:
En grupp av två kombinationer. Bra pälsar. Trevliga helheter. Något ojämna individer i storlekarna. Trevliga med bra temperament. Önskar uppfödaren Lycka Till!

 

Efter så många timmar i ovan miljö var det skönt för Rolle och Lydia att få släppa anspänningen och rasa ut på det i stort sett snöfria fältet bakom ridklubben. Som alltid är det full rulle när syskonen möts. Sen var det två ganska trötta hundar som samsades i burarna bak i Tottis och Lydias bil för hemfärd.
   


Ute på fältet välte en liten tuva stora matte. Ett mjukt fall.  Men eftersom mattes knän sedan länge är redo för nya delar kan minsta lilla incident få tråkiga följder. Nu haltar matte rejält och har jätteont i sitt ena knä vilket i sin tur har gjort att vårt dagliga strövtåg i skogen idag ersattes med en mycket långsam promenad på mera lättgången mark.


Alla bilder utom två (gissa vilka) är tagna med Britt-Maries nya fina kamera.   
ANNONS
 
Totti

Totti

5 mars 2012 16:48

Det är bra med stora öron, så att man hör när minsta kaksmula träffar köksgolvet, hälsa Rolle det. Fast jag tycker inte heller han har så stora öron.
Vi är alla ledsna över att höra att knäet inte mår bra. Vi hoppas att det snart är bättre så att ni kommer ut på långa sköna skogsvandringar igen.

http://www.tottskrutten.bloggagratis.se

 
Schnauzerflickorna

Schnauzerflickorna

6 mars 2012 08:25

Stora öron...ja,ja en bedömningsport. Jag har varit med om att hunden är perfekt i storlek, två veckor senare av samma domare är hunden för stor. Aj, aj med ont knä. Sköt om dig och hoppas att det snabbt går över. Försök senare att göra övningar för att bygga upp muskler runt knät.

http://www.schnauzerflickorna.bloggplatsen.se

Ressu

6 mars 2012 08:38

Maggan: Det här är ett gammalt problem och det är redan så att jag TACK VARE mina muskler har klarat mig från steloperation (höger knä) och ny led (vänster knä). Snacka om att vara i reservdelsåldern. Jag hoppas det går över även den här gången.

 
Ingen bild

Anette

10 mars 2012 08:34

Vi från risungs är natursnygga, själv fick jag omdömet blyg och tunn, men vänta bara vi kommer igen :-) Kram från lillbrorsan Leo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ressu - 7 juni 2015 20:08

Ja, nu har han gjort det igen; showat i ringen!Radunon Söndagen den 31 maj var det dags för Lagottoklubbens årliga Raduno i Österbybruk. Dit måste man ju bara åka, tycker matte. Men det är det nog bara hon som tycker. Ja, kanske Rolle då. Husse och j...

Av Ressu - 20 maj 2015 20:00

   Det här blir en fotokavalkad över vår vecka på Gotland ... Många bilder är det, så en del är i miniformat, men klicka på dem så ser du dem bättreEn hel vecka hade vi, matte, Rolle och jag, att njuta av våren på vår favorit ö.Norsta Auren tjohooo...

Av Ressu - 7 maj 2015 13:30

... eller en vandring bland Saharas sanddyner... eller rätt och slätt en liten försmak om vad som väntar oss, Rolle och mig, i nästa vecka... SAND, SAND och åter SAND. Endast en kort biltur hemifrån öppnade sig ett helt nytt landskap för våra ögon ...

Av Ressu - 12 februari 2015 18:00

Nu ska det bloggas!Att vi inte fått till en endaste uppdatering sedan 21:a september finns väl egentligen ingen fullt godtagbar ursäkt för. Det är faktiskt ganska så skämmigt ... Men nu är vi på 'G' igen, så förhoppningsvis blir det något tätare uppd...

Av Ressu - 21 september 2014 14:59

... utan rätt duktig också I lördags, den 13:e, blev han nämligen klubbmästare i Lägre Spår, min lillebror. Måste faktiskt medge att jag är imponerad för jag vet att han inte fått den uppbackning och träning som borde ha föregått en så pass viktig ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se