ressuochrolle

Direktlänk till inlägg 7 mars 2013

Aldrig får man vara riktigt glad ...

Av Ressu - 7 mars 2013 15:15


... och även om jag kan skyllas för en liten del av eländet, är jag verkligen inte helt och hållet allena att lastas.


Idag har vi varit hos veterinären igen.
Jag har nämligen kommit åt att slicka på såret - igen - och det ser lite infekterat ut.

Och runt mina stygn på ryggen har det svullnat lite och bildats sårskorpor.
Matte tyckte att det borde kollas. 
Så här är det.
OM inte matte hade tyckt synd om mig och låtit mig sova utan tratt hade jag aldrig kommit åt att slicka på såret första gången. Men det är gamla nyheter. Den läxan har hon lärt sig, så sedan dess har jag haft tratten på inomhus.
Men i bilen får inte jag och huvudbonaden plats båda två där bak i buren. Så matte lät mig åka utan tratt igår när vi skulle upp till klubben. En sträcka som tar ca 7 minuter att köra. När vi kom fram upptäckte matte att bandaget på mitt ben var borta ... helt borta. Fanns ingenstans. Inga bitar eller slamsor heller ... Hmmm?
Jag hade helt enkelt ätit upp hela bandaget!  
Jo, ni läste rätt; ätit upp bandaget! I bilen, när matte sitter vid ratten och inte har full koll.


Sen att min hud verkar ha reagerat negativt på tråden som jag syddes med uppe på ryggen kan ju inte jag hjälpa.


Nu har det bakterieodlats på vätskan som kom ut ur såren efter stygnen på ryggen. I övrigt såg allt egentligen bara bra ut. Svar på odlingen får vi på måndag.
Såret på benet läkt rätt bra trots allt och nu gäller det bara för matte att tvätta med tvål och vatten tre gånger om dagen.
Och så gäller det att ha tratt på - hela tiden!
Även i bilen - men då får jag sitta framme på golvet vid passagerarstolen - precis som jag gjorde innan vi skaffade lillskiten och en bur. 


Starkt lysande aura, eller hur? Så stark att jag nästan inte syns där i mitten.
  


Nä då - det är faktiskt bara reflexkanten på min tratt som ger den effekten.
Fotat med och utan blixt
     


PS. Bandaget har kommit ut bakvägen.    

 
 
Smilla

Smilla

7 mars 2013 17:09

Men Ressu hur tänkte du nu?? äta upp bandaget eller var det en olyckshändelse att det bara slank ner när du råka jäspa.

http://lagottosmilla.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Tosca

7 mars 2013 17:17

Men Ressu, ett helt bandage? Själv brukar jag käka upp när tejpen och bomullen matte satt på mitt ben efter blodprovstagning. Men det är ju inte så mycket. Så du leder ligan :)

 
Ingen bild

Mr Knodd & Co

7 mars 2013 20:31

Jisses Ressu, slita äta bandage, handskar och allt annat utom mat! Det kan bli mindre kul, och tratt lång, lång tid... Dessutom, med tanke på vad Tanter tänker om att äta allt möjligt - passa dig du kan gå samma väg som en annan jycke i Haninge. Han får ha munkorg på sig ute, efter en magoperation. Det som först gjorde honom till en "lyllo" dvs en majskolv... betyder nu inte minsta flisa in i korgen... Var rädd om dig - ärrade hjälte!

 
Schnauzerflickorna

Schnauzerflickorna

7 mars 2013 23:52

Du är då en "tokig" kille som äter upp bandaget. Kan det vara gott! Vår matte är stenhård med kragen vid de gånger vi har behövt en sådan. Tar endast av den när vi äter och är på koppelpromenad. Hon har blivit vis av misstagen, det går så snabbt att slicka på ett sår. Ha det gott grabben och så skall vi hålla våra tår för Rolle i helgen. Hälsa er matte och hoppas att hennes knä skall hålla för uppvisningen i ringen.

http://www.schnauzerflickorna.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Totti

8 mars 2013 02:11

Stackare, klart att du vill ägna dig åt lite egenvård. Och med en flitig tunga behövs inget bandage, så det så. Tur att bandaget kom ut den naturliga vägen. Kan skvallra om att Lydia lyckats stoppa i sig tre stycken "bandage" som matte stoppat i hennes byxor. De kom också ut så småningom.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ressu - 7 juni 2015 20:08

Ja, nu har han gjort det igen; showat i ringen!Radunon Söndagen den 31 maj var det dags för Lagottoklubbens årliga Raduno i Österbybruk. Dit måste man ju bara åka, tycker matte. Men det är det nog bara hon som tycker. Ja, kanske Rolle då. Husse och j...

Av Ressu - 20 maj 2015 20:00

   Det här blir en fotokavalkad över vår vecka på Gotland ... Många bilder är det, så en del är i miniformat, men klicka på dem så ser du dem bättreEn hel vecka hade vi, matte, Rolle och jag, att njuta av våren på vår favorit ö.Norsta Auren tjohooo...

Av Ressu - 7 maj 2015 13:30

... eller en vandring bland Saharas sanddyner... eller rätt och slätt en liten försmak om vad som väntar oss, Rolle och mig, i nästa vecka... SAND, SAND och åter SAND. Endast en kort biltur hemifrån öppnade sig ett helt nytt landskap för våra ögon ...

Av Ressu - 12 februari 2015 18:00

Nu ska det bloggas!Att vi inte fått till en endaste uppdatering sedan 21:a september finns väl egentligen ingen fullt godtagbar ursäkt för. Det är faktiskt ganska så skämmigt ... Men nu är vi på 'G' igen, så förhoppningsvis blir det något tätare uppd...

Av Ressu - 21 september 2014 14:59

... utan rätt duktig också I lördags, den 13:e, blev han nämligen klubbmästare i Lägre Spår, min lillebror. Måste faktiskt medge att jag är imponerad för jag vet att han inte fått den uppbackning och träning som borde ha föregått en så pass viktig ...

Skapa flashcards