ressuochrolle

Direktlänk till inlägg 27 juli 2013

Nu har han showat igen - lillskiten

Av Ressu - 27 juli 2013 23:25


Matte har varit lite handikappad en hel vecka nu då hennes dator varit på verkstad. Enligt reparatören var det en hårsmån från totalkrasch! Usch låter lite läbbigt - totalkrasch. Men nu är den hemma igen och förhoppningsvis får de ordning på programmen och alla foton så småningom.

Nytagna foton däremot har vi inga problem med ... inte mer än att de mest är på lillskiten nu efter Köpingssejouren.
Lillskit och lillskit förresten, om bara några dagar, den 31:a, blir han tre år.

Rolle har som sagt showat igen - i Köping. I dagarna två. Tillsammans med syster Lydia - och en hel del andra lagottosar har han visat upp sig. Och med fullt godkänt resultat dessutom.
På lördagen var det vanlig internationell utställning och på söndagen var det Svenska Lagottoklubbens rasspecial, SLRK's Raduno. Två soliga, varma dagar då jag var helt nöjd med att få vara hemma med husse i stället.

På lördagen var det Bertil Lundgren som var domare och han ville ha upp alla hundar på bord. Ett något ostadigt bord.

Det gick bra, men inte helt utan protest, Rolle tryckte sig till en början ganska tydligt mot matte och kände sig inte helt tillfreds vilket domaren också påpekade i kritiken. Och förklarade för matte att det var anledningen till att han drog ner resultatet till Very Good. Synd, för inte har han i vanliga fall några som helst problem med att stå på trimbordet.
.  
Rolles kritik;
Utmärkta proportioner. Välformat maskulint huvud. Bra uttryck. Kort stark hals. Bra skuldra. Tillräckliga vinklar. Bra bröstkorg. Stark rygg. Ngt fallande kors. Rör sig bra från sidan. Ngt trång bak. Bra benstomme och päls. Protesterar mot att bli genomgången på bordet men går bra att hantera. Måste ha mer självförtroende.  
Very Good och 4:a i Öppna klassen.

På söndagen dömdes hundarna av en annan domare, Per Iversen från Norge. Per Iversen är en uppskattad, erfaren och kunnig lagotto-domare sedan många år. Han har dömt rasen sedan den kom till Norden.
                        ,
Domarens kritik löd:
3år. En hane med bra storlek och goda proportioner. Välformat huvud. Bra bett, ganska små tänder. Bra uttryck. Stark hals. Bra kropp och rygglinje. Balanserad vinkling. Bra pälskvalitet. Rör sig med bra steg, men tidvis passgång. Trevligt temperament
Excellent och 2:a i Öppen klass - med rosett! 
Domaren pratade med matte och sade att hon skulle vara mer uppmärksam på att Rolle skulle trava rent (inte passa) och att Rolle vid ett tillfälle ställde sig lite trångt. Tänk om ... tänk om det inte varit så ... hade han fått ett ck då?
     
Hur gick det då för Lydia?
Jo, lika bra - fast tvärtom. Excellent på lördagen och Very Good på söndagens Raduno. Mer om det kan ni läsa på hennes och Tottis blogg.
 
Även Turbo-Lova ställde upp sig på Radunon - i veteranklassen.
Hon fick hjälp att visa upp sig i ringen av sin uppfödare men matte Eva poserade sen gärna med sin tös och fjärdeplats-rosetten.
 

Varmt, jättevarmt, var det i Köping, men ibland kom det en skön vindpust och tog tag i parasollet vi hade vid vår camp längs ringside, så Lovas husse Lasse, fick hålla fast det med handkraft.
  
 
Det var varmt i Köping - och det är varmt här i Haninge. Faktiskt så varmt att vi mest pustar i skuggan, allihop, så stillsamt som möjligt. Nästa vecka har meteorologerna utlovat lite svalare väder och lite välbehövligt regn. Det är inte utan att vi ser fram emot det - det blir nog mer aktiviteter då. Kanske kan vi ta upp cyklandet - det var det flera längs ringside som menade kunde vara en bra aktivitet som skulle främja ren trav. Vår lagotto-guru, Karin Lindahl, hade också en idé om att Rolles passande kunde bero på att han bar på ett hekto eller två för mycket ... Matte som sedan domarens omdöme i Strängnäs att han skulle äta upp sig, har varit extra generös med maten för att få upp Rolle lite i vikt. Nu, sedan i söndags, är matte jättenoga med doseringen av våra foderkulor - vilket per automatik även drabbar mig tyvärr. Vi har dessutom åter igen bytt foder - till ett som är helt utan spannmål och ska vara så bra att man ska ge lite mindre mängd av det jämfört med annat. Hmm, vete sjutton vad som är bäst, gott och bra, men lite mindre  eller rejäla portioner av något inte fullt lika bra? Jag har med åldern utvecklat en ännu värre aptit - konstant utsvulten och vrålhungrig. En inte allför ovanlig egenskap hos oss lite äldre lagotto har jag förstått.

Tjing-tjong - vattensprång!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ressu - 7 juni 2015 20:08

Ja, nu har han gjort det igen; showat i ringen!Radunon Söndagen den 31 maj var det dags för Lagottoklubbens årliga Raduno i Österbybruk. Dit måste man ju bara åka, tycker matte. Men det är det nog bara hon som tycker. Ja, kanske Rolle då. Husse och j...

Av Ressu - 20 maj 2015 20:00

   Det här blir en fotokavalkad över vår vecka på Gotland ... Många bilder är det, så en del är i miniformat, men klicka på dem så ser du dem bättreEn hel vecka hade vi, matte, Rolle och jag, att njuta av våren på vår favorit ö.Norsta Auren tjohooo...

Av Ressu - 7 maj 2015 13:30

... eller en vandring bland Saharas sanddyner... eller rätt och slätt en liten försmak om vad som väntar oss, Rolle och mig, i nästa vecka... SAND, SAND och åter SAND. Endast en kort biltur hemifrån öppnade sig ett helt nytt landskap för våra ögon ...

Av Ressu - 12 februari 2015 18:00

Nu ska det bloggas!Att vi inte fått till en endaste uppdatering sedan 21:a september finns väl egentligen ingen fullt godtagbar ursäkt för. Det är faktiskt ganska så skämmigt ... Men nu är vi på 'G' igen, så förhoppningsvis blir det något tätare uppd...

Av Ressu - 21 september 2014 14:59

... utan rätt duktig också I lördags, den 13:e, blev han nämligen klubbmästare i Lägre Spår, min lillebror. Måste faktiskt medge att jag är imponerad för jag vet att han inte fått den uppbackning och träning som borde ha föregått en så pass viktig ...

Ovido - Quiz & Flashcards